Stijlvolle afscheidsreis naar Berlijn!

Ruim anderhalf jaar aan voorbereiding ging vooraf aan de reis van afgelopen weekend. Het was een aanvraag van een vereniging van ondernemers die opgeheven wordt en als afscheid nog een reis met de leden wilde maken. Naar een mooie stad, interessant, betaalbaar en een (keuze)programma met voor elk wat wils.

20170611_093342Al snel kwamen we uit bij de bestemming Berlijn. Een prachtige stad, altijd boeiend, met een geschiedenis die iedereen aanspreekt. Ter voorbereiding op deze reis zijn we een half jaar geleden met het bestuur naar Berlijn geweest. We hebben diverse hotels en locaties bezichtigd om de juiste keuzes te kunnen maken.

20170611_095051Op donderdag 8 juni was het dan zover; we reisden met zo’n 100 gasten per trein naar Berlijn. Vanwege werkzaamheden moest de hele groep in Hannover overstappen van de IC naar de ICE.  Met een (eens zo lange) trein, die precies andersom op het perron staat dan op de borden wordt aangegeven, was dat wel een beetje stressen. Maar de hele groep kwam aan boord, ook al was het niet allemaal in de juiste wagons, en uiteindelijk ook op het Hauptbahnhof in Berlijn.

20170610_124441Het programma was goed gevuld, afwisselend en met voor elk wat wils.
We hebben een stadstour gemaakt door West-Berlijn, men kon naar Berlin Unterwelten (de bunkers uit de Koude Oorlog) of het Joods Museum, men kon een boottocht maken op de Spree of gebruik maken van de Hop On Hop Off bussen. Bijna de hele groep heeft de fietstocht gemaakt langs de overblijfselen en herinneringsmonumenten van de Berlijnse muur; zeer indrukwekkend.
We hebben geluncht op het dak van de Rijksdag en de indrukwekkende koepel bezocht.

Ook voormalig Oost-Berlijn met het Museuminsel, de Berliner Dom, de bouw van het nieuwe Stadtschloss, de informatie daarover in de Humboldtbox en de Hackesche Hofe stonden op het programma.

20170610_191956De avonden waren gevuld met dineren in restaurant Sage (Kopenicker Strasse, fantastisch eten!) en in restaurant Nolle, een bezoek aan de show ‘The One’ in het beroemde FriedrichstadtPalast (met extravagante kostuums van Jean Paul Gaultier) en een finale feestavond met live muziek in Krongut Bornstedt in Potsdam.

20170610_195953Zondagavond 11 juni kwam de hele groep moe maar voldaan weer per trein aan op het station van hun keuze. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.
En hotel Titanic in Berlijn was de perfecte accommodatie voor dit gezelschap met een mooie symbolische naam!
Een stijlvolle afscheidsreis van deze vereniging.

Share this: