Wie ben ik

Reizen is mijn passie. Reeds op jonge leeftijd wist ik dat ik hetzelfde beroep wou uitoefenen als mijn vader, namelijk internationaal touringcarchauffeur.

Na het VWO heb ik de TIO afgerond op zowel inkomend- als uitgaand toerisme. Daarna kon ik al snel, via een stage bij Globe Reisbureau Nijverdal, aan de slag bij Oad Reizen in Holten. Enkele jaren heb ik op het hoofdkantoor gewerkt op de afdeling logistiek. Kamerlijsten sturen naar hotels, chauffeurspapieren verzorgen.
Maar de wens om touringcarchauffeur te worden werd alleen maar groter en in 1989 kreeg ik van Oad de kans om dit geweldige vak uit te oefenen.

Ik heb prachtige reizen mogen maken door heel Europa, van de Noordkaap tot Griekenland, van Parijs tot Praag, van standplaatsreizen tot rondreizen, als chauffeur, maar ook als chauffeur/reisleidster. Eén van mijn favoriete bestemmingen in die tijd: Rome-Sorrento; een 12-daagse rondreis waarbij veel prachtige steden in Italië werden bezocht waaronder Rome en Sorrento, maar ook Florence, Pisa, Siena, Pompeï en het prachtige Capri.

Begin jaren ’90 ben ik getrouwd met Berno, in die tijd ook touringcarchauffeur bij Oad. Samen hebben we 3 prachtige kinderen waardoor voor mij zeer bewust een einde aan het chauffeursleven kwam. Wel bleef ik actief bij de Oad groep, eerst op de afdeling Productmanagement waar de reisgidsen werden gemaakt  en daarna op de afdeling Sport, Event & Incentive Travel. Vele jaren heb ik op deze afdeling maatwerk groepsreizen georganiseerd en regelmatig kwam het voor dat ik die reizen ook zelf mocht begeleiden. Een fantastische manier om theorie en praktijk met elkaar in evenwicht te houden.

Na het faillissement van de Oad Groep in september 2013 kon ik aan de slag bij Als Groep op Reis waar ik met veel plezier heb gewerkt. Echter de wens om op eigen benen te staan werd steeds sterker. In oktober 2014 heb ik de knoop doorgehakt en BDL-Grouptravel opgericht en sinds 1 november 2014 is mijn bedrijf operationeel! Per 1 januari 2019 heb ik de eenmanszaak omgezet naar een B.V.

Naast mijn gezin en mijn werk heb ik nog enkele hobby’s zoals muziek maken, concerten presenteren, lezen en vooral genieten van het leven.

Een droom is werkelijkheid geworden: mijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in groepsreizen, het vak dat ik al zo lang en met zo veel liefde mag uitoefenen. Oprecht hoop ik dat ik nog vele reizen mag organiseren en begeleiden!

Graag tot ziens,

Betsy Diender-Lohuis