Smoorverliefd………

Mijn eigen reiservaringen zijn een belangrijke inspiratiebron voor het organiseren van groepsreizen. Het is dan ook van groot belang om zelf nieuwe ervaringen te blijven opdoen. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden: beursbezoeken, studiereizen én.....je hebt de Meeting Trophy! Deze intensieve kennismaking met de schoonheid van Zwitserland heeft tot gevolg dat ik smoorverliefd ben op het land. #inLOVEwithSWITZERLAND !

0626-Meetingtrophy17-5027Op uitnodiging van Zwitserland Toerisme mocht ik 4 dagen reizen door een deel van dit prachtige land en de Nederlandse eer helpen vertegenwoordigen in een toeristische 'strijd' tussen landenteams uit Scandinavië, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Verenigde Staten, Rusland en natuurlijk Nederland.

20170701_110604Met een team van Nederlandse reis- en eventorganisatoren vertrokken we vanaf Schiphol voor de korte vlucht naar Zurich. Vanaf de luchthaven reisden we per trein naar Schaffhausen. Een ervaring op zich! Per trein door Zwitserland is niet alleen heerlijk luxe en relaxed reizen, maar ook intens genieten van fraaie uitzichten.
Je kunt een meerdaagse openbaar-vervoer kaart kopen waarmee je 'vrij' kunt reizen per trein, boot en lijnbus.

20170630_091355Schaffhausen is natuurlijk bekend vanwege de watervallen, een indrukwekkend schouwspel, maar het stadje zelf is ook zeker de moeite waard.

De volgende dag reisden we door naar Sankt Gallen per oldtimer trein (Churchill reisde al met deze trein door Zwitserland en de trein is een bezienswaardigheid op zich).

20170630_120939Sankt Gallen staat op de Werelderfgoederenlijst van Unesco en is echt een pareltje.
Sla dit mooie stadje niet over als u naar Zwitserland reist.

Daarna per huurauto's van Europcar naar Flims, een bekend wintersportgebied (Flims-Laax-Falera) maar ook in de zomer meer dan de moeite waard. Wij mochten verblijven in Waldhaus Flims  hetgeen op zich al pure verwennerij was.

De volgende dag wandelden we naar Lake Cauma waar weer opdrachten vervuld moesten worden maar waar we ook konden genieten van de fraaie natuur en het kristalheldere water. Een paradijsje!

Vervolgens per gele Postbus naar Zurich; het laatste deel van dit traject hebben we per boot afgelegd over het Meer van Zurich.

20170701_145058Zurich is een hele mooie stad met kleurrijke winkelstraten,  heerlijke terrassen langs het Meer van Zurich en diverse bezienswaardige musea. Zeer geschikt voor een citytrip vooral ook vanwege de unieke combinatie van stadsleven (inclusief rijk uitgaansleven), bergen en het grote Meer van Zurich.

De Meeting Trophy was een onvergetelijke ervaring en heeft op een unieke manier reisinspiratie opgeleverd. Niet alleen hebben we veel gezien van - én door de opdrachten veel geleerd over  - Zwitserland, we hebben dit fraaie land op alle mogelijke manieren mogen ervaren! Qua transport, overnachten, programmamogelijkheden en zeker ook wat betreft de heerlijke Zwitserse keuken. Inclusief de kaasfondue.

2017.07.01 Meeting Trophy 2017 - Quai 61 ZurichOns team 'The Dutch Mountaineers' heeft de Nederlandse eer met verve verdedigd en een mooie 2e plek behaald in de Meeting Trophy. Maar alle deelnemers zijn door deze kennismaking oprecht #inLOVEwithSWITZERLAND en dat heeft ons eigenlijk allemaal winnaars gemaakt van de Meeting Trophy!

Meer foto's vind je in de fotogalerij op deze website.

 

 

 

 

Share this: