Fascinerend Dubai

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar begin november was het dan eindelijk zover: op weg naar Dubai! Een fascinerende bestemming.

20171102_155602De vlucht met Emirates is een genot (zelfs voor iemand die niet zo van vliegen houdt). Niet voor niets is dit één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.
Een hartelijk welkom, voldoende drankjes, keuzemenu, interactief beeldscherm met vermaak voor elk wat wils, ruime plaatsen zelfs in de economy class, kortom, geen straf!

We arriveren middenin de nacht op de luchthaven van Dubai maar zijn niet het enige dubbeldeks vliegtuig dat op dat moment aankomt. Ik denk dat er wel 5000 mensen in de aankomsthal staan, netjes en geduldig wachtend tot ze de stempels in het paspoort krijgen. Helaas duurt dat meer dan een uur, maar daarna gaan we met een luxe touringcar naar ons nog luxere hotel, Westin Al Habtoor City.

20171031_075101Dit hotel blijkt aan de rand van Dubai te liggen maar dat zal niet zo lang meer duren.
Er wordt volop gebouwd en de stad breidt zich snel uit. In 2020 zal de Expo in Dubai worden gehouden en voor die tijd moeten er nog duizenden hotelkamers worden gebouwd. Men bouwt in de hoogte. Een gebouw van 50 verdiepingen is heel normaal in Dubai en zorgt dan ook voor de (overbekende) skyline.

20171031_16021320171101_155513Daar ver boven uit torent, van alle kanten zichtbaar (mits de smog het toelaat) de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Een indrukwekkend staaltje bouwkunst.

Hoewel ik tijdens deze (beurs)dagen te weinig tijd heb gehad om veel van de stad te zien, heb ik wel een indruk van deze fascinerende stad. Tijdens een boottocht op de Creek hebben we de skyline bewonderd (Canal Ferry) en tijdens een paar vrije uurtjes in de middag hebben we de goud- en kruidensouks bezocht in het oude Dubai.

Deze stad nodigt zeker uit om verder ontdekt te worden. Zo heb ik nog niets gezien van het beroemde Palm Eiland (dat je het mooist kunt bewonderen vanuit de lucht met een 'Seaplane Adventure') en de Dubai Mall (met indoor skibaan). En als je dan toch naar de Verenigde Arabische Emiraten gaat, dan moet er ook een bezoek aan de woestijn gebracht worden met een barbecue en/of overnachting in een bedoeïenentent.

Er is nog veel te ontdekken in het fascinerende Dubai!

PS Zie de fotogalerij op deze website voor meer foto's van deze indrukwekkende stad!

Share this: