De wauw-factor

Toen ik de vraag kreeg of ik een reis naar Sint Petersburg kon organiseren, was mijn eerste gedachte WAUW! Hoe gaaf. Maar ook wel spannend. Want Sint Petersburg, dat betekent visumformaliteiten, roebels, Rusland!
In 2013 was ik er al eens geweest met een groep, maar toen had ik een grote werkgever achter me staan. Nu sta ik op eigen benen en ben ik zelf verantwoordelijk voor alle keuzes die ik maak en krijg ook zelf te maken met de gevolgen.

20170512_132258Mijn lokale agent heb ik intuïtief gekozen en gelukkig werd mijn gevoel al gauw bevestigd dat ik te maken had met een zeer professioneel en betrokken agentschap dat vele deuren wist te openen. De door hen ingehuurde lokale gidse Elena was een lot uit de loterij! Onderhoudend, humoristisch en met kennis van zaken.

De organisatie voorafgaande aan de reis ging gepaard met de nodige uitdagingen zoals een schommelende koers van de roebel, gasten die toch hun paspoort nodig bleken te hebben terwijl deze voor de visumaanvraag bij de ambassade lag, een bouwproject waar we uiteindelijk i.v.m. de veiligheid toch geen bezoek aan mochten brengen, een oppermachtig Hermitage dat duizenden passagiers van een cruiseschip op het laatste moment voor liet gaan etc.etc.

20170512_195138Begin mei vertrokken we met goede moed, heel veel zin en een correct reisprogrammaboekje (de dag voor vertrek nog opnieuw gedrukt i.v.m. last minute wijzigingen) naar Sint Petersburg. De vlucht verliep vlekkeloos en de aankomst  en douaneformaliteiten op de nieuwe luchthaven Pulkovo eveneens.
En dan voor velen de eerste kennismaking met Sint Petersburg. WAUW wat een stad!
Indrukwekkend (onbenullig....zoals de Tukkers in het gezelschap treffend omschreven) groot maar met zoveel prachtige gebouwen!

20170511_174248Ons programma was vol maar met een strakke timing hebben we ongelooflijk veel van de stad gezien. Het Wodka-Museum, een tour met de metro, de Hermitage, per hydrofoil naar Peterhof (het zomerpaleis van de tsaren met een park met vele fonteinen), de Izaak Kathedraal inclusief de Colonnade, een boottocht door de kanalen, het Catharinapaleis in Pushkin met de Amberzaal (het zomerpaleis van de tsarina); we hebben gegeten in verschillende maar allemaal goede restaurants, van een kelderrestaurant met fantastische keuken tot een restaurant op de 9e verdieping met fantastisch uitzicht (en eveneens heerlijk eten).

20170512_112417Met een afgevaardigde van het ontwerpbureau hebben we een intensief studiebezoek gebracht aan het nieuwe Zenit-Stadion dat gebouwd/vergroot wordt voor het WK voetbal in 2018. We mochten overal komen terwijl bouwers nog de laatste hand leggen aan de afwerking van het stadion. Dit bezoek heeft een grote indruk achter gelaten op de gasten.

Sint Petersburg heeft echt de WAUW-factor en heeft op alle gasten bijzonder veel indruk gemaakt. Wat mijzelf betreft heeft deze reis dubbel indruk gemaakt: de stad uiteraard zelf, maar ook omdat ik na afloop zo'n ongelooflijk WAUW-gevoel had vanwege het perfecte verloop van deze reis!
Met grote dank aan Injoy Russia voor de geweldige samenwerking.

 

 

Share this: