Oude liefde roest niet!

In mijn eerste jaren als chauffeur/reisleidster mocht ik vaak naar het prachtige Italië. Hoewel het al vele jaren geleden is, zijn de herinneringen nog springlevend. Een hele zomer lang mocht ik een 12-daagse rondreis Italië rijden, met bezoeken aan o..a  Pisa, Rome, Sorrento, Pompei, Amalfi, Capri,  Siena en Florence.

Onlangs mocht ik een van mijn eigen BDL-groepen begeleiden op een 4-daagse reis naar Florence met bezoeken aan o.a. Pisa, Carrara en Siena.

20150925_121404Wat heerlijk om terug te zijn in het prachtige Toscane. Natuurlijk is er veel veranderd ten opzichte van 25 jaar geleden. Touringcars mogen de steden niet meer in en zelfs om gasten te laten uitstappen moet flink in de buidel worden getast. Maar de schoonheid van dit Toscaanse landschap en de pracht van de Italiaanse steden is onveranderd. Evenals het heerlijke eten, het mooie weer, de prachtige kleuren, het Dolce Vita van de Italianen.

20150925_174811Reizen is natuurlijk niet alleen het ophalen van mooie herinneringen, maar ook nieuwe dingen ontdekken. Een nieuw pareltje in Toscane is voor mij (en zeker ook voor de deelnemers aan deze reis) Fattoria Lavacchio, een Agriturismo in Pontassieve, even ten noordoosten van Florence. 20150925_182114Een prachtige locatie waar wij alleen een rondleiding door de wijnkelders hebben gehad en heerlijk (biologisch) hebben gegeten met de bijpassende wijnen, maar waar je gerust je hele vakantie kunt doorbrengen! (www.fattorialavacchio.com)

 

Binnenkort gaat een andere groep naar het zuiden van Italië, reisbestemming Napels. Zij zullen naast de stad Napels ook de wereldberoemde opgravingen van Pompeï bezichtigen, de Vesuvius opgaan, de heerlijke wijnen Lacrima Christi proeven en het jetset-eiland Capri bezoeken. Ook een prachtig 4-daags afwisselend programma in een gebied waar ik vele goede herinneringen aan heb. Wellicht dat we hier ook nog weer nieuwe pareltjes ontdekken!

Er zijn heel veel mooie landen en reisbestemmingen, maar Italië behoort wel tot mijn topfavorieten. Afgelopen week is dat voor mezelf weer duidelijk gebleken.

Oude liefde roest niet!

Share this: