Keek op de week

Zo noemden we dat bij mijn eerste en meest onvergetelijke werkgever ooit.
Keek op de week. Met de collega's even doornemen waar we allemaal mee bezig zijn. Levelen, brainstormen, meedenken, meeleven, elkaar inspireren en scherp houden.
Dat is iets dat ik als ZZP-er wel eens mis, even de week doornemen en de zaken samen op een rijtje zetten.

Reizen organiseren - veel administratie!
administratie BDLMijn travelblog is deze keer maar eens de 'keek op de week'. Dat ik de laatste maand geen travelblog heb geplaatst heeft alles te maken met het feit dat het razend druk is op kantoor. Achter de schermen ben ik keihard aan het werk om alle komende groepsreizen in goede banen te leiden. Het is niet altijd onderweg zijn en reizen begeleiden, maar vooral ook veel administratie!

Vimy 2017
Allereerst is daar het project 'Vimy 2017'. Niet echt bekend in Nederland heb ik inmiddels begrepen. Op 9 april a.s. vindt er een grote herdenkingsceremonie plaats bij het Vimy Memorial, net over de Belgisch-Franse grens, het is 100 jaar geleden dat de slag bij Vimy plaatsvond in WO I.
20161206_114922BDL-Grouptravel mag voor ruim 200 Canadese gasten het reisprogramma verzorgen waarbij het bezoek aan deze herdenking het hoogtepunt zal zijn. Maar daarnaast zullen deze groepen ook diverse plaatsen bezoeken in Frankrijk, België en Nederland. De zogenaamde 'Battlefieldtours'. Een mooie samenwerking met het Canadese reisbureau Verstraete Travel & Cruises.
Voor het vervoer van deze Canadese gasten maak ik gebruik van Oad touringcars; altijd weer leuk om met mijn oud-collega's samen te werken!

Opgelicht!
Tijdens dit project ben ik voor het eerst in mijn zelfstandig bestaan met het begrip 'ondernemersrisico' in aanraking gekomen. Leerzaam maar ook zeer frustrerend.
Een van de hotels, die ik gecontracteerd had voor één van de Canadese groepen, heeft de deuren gesloten en de eigenaar is met de noorderzon vertrokken. Met o.a. mijn aanbetaling! Gelukkig heb ik een ander hotel kunnen contracteren voor de groep (prioriteit 1 - het belang van de gasten staat altijd voorop) maar voor de aangifte (dit is absoluut fraude, of oplichting) heb ik de afgelopen week al een middag op het politiebureau in Nederland doorgebracht en een aangifte in de 'city of crime' zelf zal begin april nog volgen. Zo'n aangifte is nog een behoorlijk administratieve rompslomp.

Wie goed doet....
Verder heb ik afgelopen week een bezoek gebracht aan de voedselbank in mijn eigen woonplaats. BDL-Grouptravel is sponsor van de voedselbank. Een zeer goed georganiseerde vrijwilligersorganisatie waar ik veel respect voor heb. Voor veel mensen blijkt het een tijdelijke nood(zakelijke)oplossing; de vrijwilligers voorzien de cliënten niet alleen van broodnodig voedsel maar ook van advies en tips om het leven weer op de rit te krijgen. Jammer dat het nodig blijkt, maar goed dat het er is!

Even vooruitblikken
WP_20160916_15_26_06_ProNaast het Vimy-project vertrekken er de komende weken groepen naar Lillehammer, Dublin, Mechelen, Sint Petersburg en Berlijn (foto). Kleine en grote groepen, per bus, vliegtuig of trein. Daar komt veel bij kijken. Programmaboekjes maken. Draaiboeken opstellen. Menu's uitzoeken. Visa regelen. Veel kantoorwerk.

Maar ook ga ik binnenkort zelf weer op reis. Naar een beurs die plaatsvindt in Disneyland Parijs (in geen jaren geweest, ongelooflijk veel zin in), nogmaals naar Berlijn om de laatste puntjes op de i te zetten voor mijn groep en, last but zeker not least, ik mag aanwezig zijn bij de herdenking in Vimy.
Ik houd jullie op de hoogte! Het worden mooie, intensieve en boeiende weken!

 

Share this: