Tallinn in de spotlights!

De trouwe volgers hebben het al kunnen lezen en zien op Facebook, ik heb een prachtige nieuwe bestemming mogen ontdekken. Tallinn heet deze parel en het is de hoofdstad van Estland. Deze stad verdient het om in de spotlights te worden gezet.

20170114_180018Half januari vloog ik met een groep reisorganisatoren met de Estse luchtvaartmaatschappij Nordica vanaf Amsterdam naar Tallinn. In 2,5 uur vlieg je naar de Baltische Staten, voormalig Russisch grondgebied maar tegenwoordig zo Europees als het maar kan! Je Europese Identiteitskaart is voldoende en het wettige betaalmiddel is….jawel….de Euro. Ideaal.

20170113_175556 Na aankomst reden we eerst naar Vihula Manor, een prachtig oud landhuis gelegen op een uurtje rijden ten oosten van Tallinn. Eigenlijk is het een resort want je kunt er in diverse gebouwen overnachten, er is een wodka-museum, verschillende restaurants, een kruiden- en groententuin (waarvan de opbrengst door de chefkok verwerkt wordt in heerlijke maaltijden), een zwembad, een beautyfarm en nog veel meer faciliteiten. Voor een paar dagen relaxen een ideale locatie (www.vihula-manor.com).

Na een sportieve winterdag in Korvemaa (zie www.facebook.com/bdlgrouptravel voor de verhalen en de fotogalerij op deze website voor een impressie) kwamen we aan in Tallinn.

20170115_155924Wat een aangename verrassing! Een schilderachtig middeleeuws centrum (wel goede schoenen nodig voor de wandeling over de ‘cobblestones’) met prachtige kerken, mooie pleinen, gezellige winkelstraten en kleurrijke gebouwen. De verhalen en legendes van onze lokale gidse maakten de wandeling compleet.

20170115_102012Tallinn biedt voldoende afwisseling voor een citytrip! Wij bezochten o.a. het Seaplane Harbour museum, een indrukwekkende collectie zeilboten, schepen, vliegtuigen, een onderzeeër (ook van binnen te bezichtigen) en andere vervoersmiddelen. Het is een interactief museum waar wij als teambuilding-activiteit filmpjes hebben opgenomen. Erg leuk om te doen en je ontdekt de meest verrassende capaciteiten van je medereizigers!

Het eten was heerlijk, zowel de middeleeuwse maaltijd in Olde Hansa (in passende klederdracht) als het culinaire hoogstandje in Kultuurikatel, een veelzijdige evenementenlocatie met industrieel karakter. En de overnachting in het Hilton Hotel Tallinn Park……pure verwennerij!

De bevolking van Estland staat bekend als introvert. Een van de anekdotes van onze gastheer was dat een introverte Est naar zijn schoenen kijkt als hij met je praat; een extraverte Est kijkt naar de punten van jouw schoenen tijdens het gesprek.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de Esten bijzonder hartelijk en gastvrij zijn en bovenal heel erg trots op hun land en cultuur. En terecht.
Tallinn is een bezoek meer dan waard!

Share this: