Incentive in mijn ‘achtertuin’!

Wat een bijzondere ervaring, een incentive organiseren in je eigen 'achtertuin'.
20160610_153812Want zo noem ik de prachtige omgeving waarin ik woon en werk.
Op zo'n 10 minuten loopafstand van mijn huis ligt namelijk Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met de Holterberg en de uitlopers Noetselerberg en Hellendoornse berg. In deze omgeving mocht ik een bedrijfsuitje organiseren voor een firma uit Leeuwarden.

Friezen hebben natuurlijk qua woon- en werkomgeving ook helemaal niets te klagen. Ze wonen (net als wij) in een prachtige provincie met indrukwekkende natuur, rustgevende wateren en de mooie Waddeneilanden als naaste en goed bereikbare buren. Maar voor een 2-daags bedrijfsuitje kon ik hen overtuigen om mijn 'achtertuin' te komen bewonderen.

Dat is gelukt, en hoe! Onze Friese gasten vielen van de ene verbazing in de andere.
20160610_113952Dan moet ik er wel bij vertellen dat het gehele programma een verrassing was voor deze mensen. Bij aankomst in onze regio werden ze verwelkomd met koffie en Twentse krentewegge op het fraaie Landgoed Schuilenburg. Vervolgens gingen ze aan boord van een fluisterboot om te genieten van onze meanderende Regge. In dit fraaie natuurgebied stond een prachtig gedekte tafel klaar en kon de inhoud van de meegenomen picknickmanden worden genuttigd.

Daarna was het tijd voor een stuk teambuilding en hoe kan dat beter dan met de Twentse volkssport nummer 1: klootschieten. Hilariteit alom en de collegiale banden werden stevig aangehaald. Met een huifkar ging men vervolgens naar Landgoed De Uitkijk bovenop de Hellendoornse Berg.

20160610_095240's Avonds werd het diner 'live' bereid door de kok van De Uitkijk op het prachtige terras van dit sfeervolle hotel. Maar het programma was nog niet ten einde. In onze regio zijn vele sagen en legenden en een echte Sagenverteller nam de gasten mee naar een mysterieuze plek in het bos om ze, bij het licht van kaaslantaarns, spannende verhalen te vertellen.

Na een goede nachtrust in dit zeer rustige en landelijk gelegen hotel en een heerlijk 20160611_095855ontbijt, stonden de volgende ochtend een hele rij retro-scooters op onze gasten te wachten. Met deze scooters werd een hele mooie route gereden door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Natuurlijk met een koffiestop op de Holterberg (Woody's) en een heerlijke afsluitende lunch in het hart van het dorp Hellendoorn, bij restaurant De Kroon, schilderachtig gelegen tegenover de 'Oale Grieze'.

Daarna stond de minibus van Brinker weer gereed om de gasten veilig terug te brengen naar hun eigen mooie Friesland. Maar voor alle gasten zeker met het gevoel dat ze nog eens terug willen keren naar mijn mooie achtertuin!

Foto's van dit succesvolle weekend vind je in de fotogalerij op deze website.

Share this: