In de spotlights – Sicilie!

'In de spotlights' gaat een nieuwe en regelmatig terugkerende rubriek worden in mijn travelblog. In de spotlights behandelt een bestemming waar ik van hou of waar ik altijd nog een keer naar toe wil. Deze maand zetten we Sicilië in de spotlights!

Sicilië is één van de vele bestemmingen die al jaren op mijn bucketlist staat. Als groot liefhebber van Italië is het een wonder dat ik er nog niet ben geweest. Maar er zijn ook zoveel mooie bestemmingen (ik kan er nog wel een aantal noemen waar ik graag naar toe zou willen) en ieder jaar ontdek ik wel nieuwe pareltjes.

SicilieMaar goed, Sicilië dus! Waarom wil ik daar zo graag naar toe en wat kun je daar dan zoal bezichtigen.

De eerste reden is natuurlijk omdat het Italiaans is. Met het bij dat land behorende 'dolce vita' gevoel, de prachtige taal, het heerlijke eten en de warmbloedige sfeer. Maar er is meer. Sicilië heeft een aantal prachtige bezienswaardige steden, waaronder Catania, Taormina en Syracusa, die een bezoek meer dan waard zijn.

CataniaCatania is gelegen aan de voet van de Etna en de geschiedenis van de stad is dan ook nauw verbonden met de werkende vulkaan. Veel huizen zijn gemaakt van zwarte lavasteen of in die kleur geschilderd. De stad is vaak overstroomt door lava en door aardbevingen beschadigd. De huidige stad dateert van de 18e eeuw en heeft veel barokke elementen, o.a. op de Piazza Duomo. Het bruisende nachtleven van Catania is beroemd.

TaorminaTaormina is vooral bekend vanwege het Griekse Theater maar heeft nog meer indrukwekkende architectuur te bieden. Syracusa

Syracusa ligt in het zuidoosten van Sicilië en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een van de bekendste monumenten is het Griekse amfitheater waar in de zomer nog regelmatig voorstellingen plaatsvinden.

En dan is daar natuurlijk de Etna, de indrukwekkende en nog steeds actieve vulkaan. Etna uitbarsting febr2016-2Onlangs, in februari, spuwde de vulkaan nog weer vurige lava uit en dat op de besneeuwde hellingen, hetgeen adembenemende plaatjes opleverde. Door die lavastromen is er in de loop der eeuwen een uniek landschap ontstaan dat het beste ontdekt kan worden middels een jeepsafari.

Bij een verblijf op een eiland is het altijd mooi om een boottocht te maken en het eiland vanuit een ander perspectief te bekijken. Sicilië heeft vele mooie zandstranden, prachtige baaien en diepblauw water. Kortom, alle redenen om dit fantastische eiland gauw een keer te gaan bezoeken!

Met collegiale dank aan J&TI Events voor de input en de foto's!

Share this: