Ibiza, party- en incentive bestemming!

En weer een pareltje ontdekt! Ibiza. Het stond niet bovenaan op mijn bucketlist want voor mijn gevoel was dit eiland vooral voor de feestende liefhebbers van een swingend nachtleven. Maar niets is minder waar!

20160513_132827Ibiza is heuvelachtig en (nu in mei in elk geval nog) groen met pittoreske witte dorpjes en overal uitzicht op die heerlijke Middellandse Zee. Het eiland is maar ca. 40 bij 20 km dus je waant je ook echt op een eiland. Met een jeep of een 2CV kun je in één dag op een relaxte manier het eiland verkennen. Onderweg is er voldoende tijd voor een duik in zee, een proeverij op het strand, een bezoek aan een stadje of even energie opdoen bij Es Vedra.

20160513_173521Ibiza Stad (Eivissa) is levendig en erg leuk om doorheen te struinen. Veel winkeltjes met souvenirs, maar ook leuke kledingzaken (ja….wit is de Ibiza-mode) en veel restaurantjes, cafés, terrassen. Als je in de oude wijk Dalt Vila naar de top loopt, wordt je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over Ibiza Stad, het eiland, de haven en de zee.

Ibiza staat bekend om de hippies en een bezoek aan de hippymarkt Las Dalias mag dan ook niet ontbreken. Iedere zaterdag wordt deze markt gehouden en het is een kleurrijk hoogtepunt van het bezoek aan Ibiza.

20160513_065131En dan het befaamde nachtleven. Er zijn prachtige beachclubs waar je ’s avonds eerst heerlijk kunt dineren alvorens je op de loungebanken geniet van het uitzicht en een drankje. Na middernacht barst het echt los en kun je overal dansen op heerlijke muziek van dj’s of live bands. Party till sunset en die zonsopkomst is werkelijk adembenemend!

Ibiza. Netwerkeiland bij uitstek. Zeer geschikt bevonden voor party’s en voor incentives!

Share this: