Het pad dat zich ontvouwt…

De persconferentie van vorige week maandag had als gevolg dat ook mijn laatste 2 (nog) geplande reizen van dit bijzondere jaar 2020 werden geannuleerd. Ik had vorig weekend in Hamburg moeten zitten, met een fantastische club ondernemers, het mocht, op het allerlaatste moment, niet zo zijn.
Het aantal uitgevoerde reizen en de omzet over 2020 zijn daarmee allebei en definitief naar 0 gegaan. Wel een mooi rond getal.
Daar kan ik dramatisch over doen, maar het is wat het is. Met mij hebben veel ondernemers de economisch zwaarste tijd van hun leven

Inmiddels heb ik een parttime baan als verkeersgeleider in de Twentse GGD teststraten, om niet stil te zitten en natuurlijk om inkomen te genereren. Overheidssteun is er nu eenmaal niet voor bedrijven zoals de mijne, werkend vanuit huis.

Het is en blijft voorlopig onzeker hoe en wanneer de reiswereld (en dan voor mij met name de zakelijke groepsreizen) weer opstart en dus werk ik inmiddels actief aan een alternatief plan.

Een al jarenlang sluimerend gevoel, dat werken in de uitvaartwereld wel iets voor mij zou kunnen zijn, gaat nu een vervolgstap krijgen.
Deze maand begin ik met de opleidingen Uitvaartbegeleider en Ritueel Begeleider bij Gaandeweg in Twello. Weer in de schoolbanken, samen met een aantal zeer gemotiveerde medestudenten.
In maart volgend jaar kan ik beide opleidingen afronden.

Mijn bedrijf BDL-Grouptravel B.V. blijft (voorlopig zeker nog) bestaan!! Geen zorgen daarover. Veel groepen zijn verzet naar voorjaar 2021. Hopelijk kunnen deze groepen tegen die tijd ‘gewoon’ op reis en dat heeft uiteraard al mijn aandacht en volle inzet.

Maar ik heb straks ook een alternatieve richting, een mogelijk pad, waar ik nu in ga investeren. Een pad dat toekomst biedt en waar ik heel veel zin in heb. Corona zou wel eens heel mooie veranderingen kunnen brengen.

Ik volg mijn hart en ik volg het pad dat zich nu ontvouwt. Het voelt goed!

Share this: