Geluk is een keuze

Het was een heerlijke vakantie! Een week op een camping aan een prachtig meer in Oostenrijk. En daarna nog een paar dagen naar mijn zus die in Noorwegen woont. GENIETEN!

20160726_171949Met een korte dagelijkse check van binnengekomen e-mails kan deze ZZP-er genieten van een relatief ongestoorde vakantie. Daar heb ik heel bewust voor gekozen. Ik kan mijn tijd zelf indelen, dat ervaar ik als een groot voordeel. En nu weer heerlijk aan het werk, het hoogseizoen is in aantocht.
Met weer een aantal mooie reizen om te begeleiden. Wat een geluk heb ik toch.

Andermans werk….
Ik heb een wereldbaan, zeker als je ervan houdt om regelmatig op reis te zijn en zowel de organisatie als de verantwoording op je te nemen. Ik word daar gelukkig van.

Maar is het niet voor iedereen de kunst om voldoening uit je werk te halen? Geluk is een keuze! Dat lukt met iedere baan. Ik wil met niemand ruilen, maar ben wel eens nieuwsgierig naar andermans werk.
Ik denk dat een uitvaartbegeleider een hele mooie baan heeft. Dankbaar werk. Je maakt echt verschil en bent er voor mensen op momenten dat het nodig is.
Een timmerman geniet van het product dat hij met zijn eigen handen maakt.
Werk je in de zorg, dan is het de kunst om in alle drukte toch te genieten van die ene glimlach die je krijgt van een patiënt. Vul zelf maar verder in.

Geluk is een keuze
Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk. Voor de invulling van je dag, je week, je leven.
Ieder mensenleven kent schaduwzijden maar hé..... achter de wolken schijnt altijd de zon!

Durf te kiezen voor gelukkig zijn. Een paar tips:

- zoek op een positieve manier naar de voordelen van jouw werk
- geniet bewust van kleine dingen of momenten
- tel je zegeningen
- als je andermans werk leuker vindt, kies dan voor ander werk
- geloof in jezelf!

Leef en werk met passie. En kies ervoor om gelukkig te zijn!

Share this: