Budapest, parel aan de Donau

George Ezra zong het al in het prachtige lied Budapest - voor jou zou ik alles achterlaten, mijn Budapest. Vorig jaar kwam ik na lange tijd weer in Budapest en ik ben als een blok gevallen voor deze prachtige stad!

20150528_173528De ligging aan de Donau geeft de stad een unieke allure. Vanaf de Buda-zijde heb je een prachtig uitzicht over Pest, met het grote Parlementsgebouw als eye-catcher. Maar vanaf de Donaukade aan de Pest-zijde heb je dan weer een onvergetelijk uitzicht over de hooggelegen Burcht in het stadsdeel Buda.

 

De Hongaren zijn gastvrij, de stad omarmt je met haar prachtige gebouwen, mooie winkelstraten, groene parken en fraaie pleinen.

20150529_123020Afgelopen weekend mocht ik er weer naar toe! Met een groep ondernemers die een studiereis maakten met als thema 'architectuur'. Daarvoor hebben we een Hongaarse architect benaderd, die ons begeleidde op een tour langs diverse bouwprojecten en bouwwerken. Op iedere locatie was tevens de architect van het betreffende bouwwerk  aanwezig om een en ander te vertellen over zijn creatie.

20150530_134855Maar er was ook tijd voor een toeristisch programma en dat deden we onder andere per fiets. Wij Nederlanders doen eigenlijk niets liever dan een stad per fiets verkennen. Het is ook een heerlijke ontspannen manier om de stad niet alleen te zien maar ook te voelen, te ruiken, te proeven. Dat proeven gebeurde natuurlijk ook letterlijk, tijdens de heerlijke maaltijden in de goede restaurants die we met zorg hebben uitgekozen.

De groep was geweldig, het weer was fantastisch, de reis en het programma een groot succes! Budapest.....voor jou heb ik Nederland met plezier weer even achter me gelaten !

Share this: