Reisbestemming Côte d’Azur

Al meer dan 30 jaar in het reisvak.....maar ik was nog nooit aan de Côte d'Azur geweest! Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en afgelopen week was het eindelijk zover. Dankzij de beurs Meetings & Incentives Forum, die op diverse plaatsen in de wereld wordt gehouden maar deze keer in Cannes, aan de Côte d'Azur. Dat was de ultieme gelegenheid om wat langer te blijven en ook de rest van deze kust te ontdekken.

Cannes
Bekend van het filmfestival, de rode loper ligt er standaard klaar, maar vooral een heel leuk stadje met een mooie boulevard, een oud centrum met pittoreske straatjes en een exclusieve jachthaven met hele dure boten. Tijdens MI Forum verbleven we in het onlangs geheel gerenoveerde hotel Martinez. Prachtig, modern en met lichte kleuren ingericht, maar wel met behoud van de jaren '30 stijl uit de vorige eeuw.

Activiteiten in Cannes 
Er zijn diverse leuke activiteiten te organiseren. Zelf heb ik een tour door de stad gemaakt met een sportieve e-bike, maar je kunt ook een mountainbike tocht door de bergachtige omgeving maken, een workshop bijwonen om je eigen parfum te creëren, een wijnproeverij, een petanque competitie organiseren (leuke teambuilding activiteit!) of de Middellandse Zee op, met een catamaran, zodiac, zeilboot etc.etc. Genoeg te beleven!

Nice
Een andere bekende stad aan de Côte d'Azur en prima uitvalsbasis voor een citytrip is Nice.

De oude stad is prachtig met mooie winkelstraten en kleine pittoreske steegjes, Port Lympia is heel fotogeniek met een soort van Venetiaanse uitstraling.

Place Garibaldi is een heerlijke plek om te genieten van een kopje koffie op het terras en de Boulevard d'Anglais is natuurlijk dé flaneerplek van de stad.

Als je de Tour Bellanda beklimt, wordt je beloond met een fraai uitzicht over de stad en de kustlijn.

 

Saint-Paul-de-Vence
Op een klein half uurtje rijden van Nice ligt, boven op de rots, het dorpje Saint Paul de Vence.
Een echt kunstenaarsdorpje met vele galerieën en heerlijk om doorheen te wandelen.
Tussen de huizen door heb je steeds weer fraai uitzicht op het omringende landschap.
Een echte aanrader.

 

 

Monaco/Monte Carlo
Een bezoek aan deze zelfstandige staat mag natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet als je houdt van (kijken naar) luxe leven en dure auto's. Het Prinselijk Paleis bevindt zich in Monaco Ville, een ommuurde stad op een heuvel. Hier kun je ook het graf van Prinses Gracia (Grace Kelly) bezoeken in de (overigens heel mooie) kathedraal. Verder bevinden zich op deze heuvel de exotische tuin en het Oceanografisch Museum.
Het verkeer in Monaco is een belevenis op zich en de wegen een studie waard. Een ingenieus systeem van tunnels brengt je van A naar B, van boven naar beneden, van Monaco Ville naar Monte Carlo.

In Monte Carlo heb ik een aantal hotels bezocht van de SBM-groep, zoals hotel Hermitage en Hotel De Prince, beide 5-sterren en gelegen bij het casino van Monte Carlo. Wij hebben overnacht in Monte Carlo Bay Resort, een prachtige plek aan zee met diverse zwembaden, fitnessruimte, bars, restaurants en een mooi buitenterras. Een geweldige plek voor een paar dagen 'baden in luxe'. Kost een paar centen, maar daar heb je ook wel wat voor!

Share this: