Parijs….op vrijdag de 13e!

Vandaag, vrijdag 13 september, vertrekt een van mijn groepen naar Parijs.

Parijs!
Vroeger ging iedereen naar Parijs, of naar Londen. Ik weet de tijd nog dat mijn voormalig werkgever (Oad) twee stedengidsen had: Parijs en Londen. Andere steden waren onbekend en/of minder in trek. Sja, ik ben de jongste niet meer, we hebben het over zo'n 30 jaar geleden.

Parijs is weer populair.
Waarom?
Misschien heeft het te maken met een opleving. We hebben inmiddels alle steden al eens gezien en zoeken steeds naar exotischer en onbekender oorden, of..... we gaan back to basic. Gouwe Ouwe 'Parijs' blijft natuurlijk een prachtige stad. Boeiend en avontuurlijk.

Vliegschaamte
Het kan ook te maken hebben met het feit dat je Parijs eenvoudig per trein kunt bereiken. In 3 uur ben je vanaf Schiphol met de Thalys in hartje Parijs. Ook prima voor mensen die last hebben van 'vliegschaamte'.
Voordeel van de trein is dat je geen last hebt van stakingen bij de luchtvaartmaatschappijen. Zelfs onze nationale trots KLM doet daar momenteel flink aan mee.

Vrijdag de 13e........
Parijs - met de trein - succes verzekerd, zou je denken. Maar het wordt nog een uitdaging....... de medewerkers van het openbaar vervoer in Parijs hebben besloten om uitgerekend vandaag te gaan staken. Ik had het kunnen weten.... vrijdag de 13e !!!

Overmacht is ondernemersrisico!
Want als reisorganisator ben je verplicht om de reis zo goed mogelijk uit te voeren. Dus in dit geval: vervangend vervoer regelen en zorgen dat het programma kan doorgaan. Dat kost geld. Maar daar heeft deze groep geen last van. Die mogen vertrouwen op de goede zorgen van de professionele reisorganisator.

De reisorganisator regelt het wel!
Gelukkig heb ik dankzij mijn goede lokale contacten een bus kunnen regelen en gaat deze groep hoe dan ook een enerverend en vooral avontuurlijk weekend beleven in Parijs!

Bon voyage!

Share this: