Hoop doet leven

Het is vreemd druk geweest de afgelopen weken.
Annuleren en verzetten van reizen is net zo veel werk als een reis organiseren, misschien wel meer. Ineens merk ik dat 'algemene voorwaarden' heel belangrijk zijn en ik heb ook aan den lijve ervaren hoe onze economie en onze relaties met leveranciers en klanten op vertrouwen zijn gebaseerd.
En dat dat vertrouwen heel eenvoudig geschaad kan worden.
En dat mensen heel divers reageren, van constructief meedenken naar een oplossing tot 'ik wil NU mijn geld en wel alles'.

De meeste ervaringen zijn positief, dat geeft hoop! Een goede relatie met klanten en leveranciers is een ijzersterke basis en met al die constructief meedenkende mensen ga ik graag (weer) samenwerken.
Ook de kracht van mijn eigen netwerk is onmisbaar gebleken.
Dank daarvoor en ik ben van harte tot wederdienst bereid!
Ondanks alle ellende en onzekerheid is dit ook vooral een heel leerzame periode.

Maar nu wordt het stiller. Alle groepen die in april en mei zouden reizen zijn geannuleerd of verzet naar een nieuwe datum. De groepen voor juni en juli liggen onder een vergrootglas en ik houd de annuleringsvoorwaarden strak in de gaten om het (financiële) risico te beperken. De groepen voor dit najaar staan in optie en er komen begrijpelijk geen nieuwe aanvragen binnen op dit moment.

Het kantoor is opgeruimd en ik betrap mezelf erop dat ik aan het uitstellen ben.
Visitekaartjes sorteren? Kan volgende week nog wel.
Documenten opschonen in de PC? Kan ook later wel.
Voorbeeld reisvoorstellen maken? Heb ik nog zeker 2 maanden de tijd voor, tot juni zal er geen groep vertrekken.

Proberen niet te piekeren, nu de omzet naar nul is gegaan en de vooruitzichten voorlopig nog niet echt positief zijn. Piekeren is als schommelen, het brengt je nergens. Dat prent ik mezelf in. Hoop doet leven!
Ik realiseer me ook echt wel hoe luxe mijn leven is geweest de afgelopen jaren! Een volle agenda en heel veel mooie reizen. Dat zijn herinneringen die ik koester en ik ben vol vertrouwen dat we in de toekomst weer gaan reizen.
Vast en zeker anders dan voorheen, hopelijk meer bewust van onze 'footprint'.
Ik ben erg benieuwd naar wat er voor ons ligt!

Intussen maak ik lange wandelingen, zolang het kan en met inachtneming van alle social-distance maatregelen, geniet ik van mijn gezin dat deels thuis is door deze crisis, proberen we dagelijks een gezonde hap op tafel te zetten, doen we spelletjes en gaan op tijd naar bed. Ritme, rust en regelmaat.

Ik hoop oprecht dat de de komende rustige periode me creatief zal maken en nieuwe energie zal geven.
Pas goed op jezelf en blijf gezond!
#staysafe #stayhome

Share this: