Delen is vermenigvuldigen!

Supertrots dat ik gevraagd ben om mijn ervaringen als startende ondernemer te delen met andere starters en ZZP-ers, tijdens de netwerkbijeenkomst van ROZ op 11 februari a.s. in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Hoewel BDL-Grouptravel alweer ruim 4 jaar bestaat (en ik voor de belastingdienst mijn startersaftrek al heb benut) leer ik nog steeds elke dag bij. De stap van werknemer naar ondernemer blijkt een continu leerproces en de kracht van een goed netwerk is onmisbaar!

Af en toe is het best spannend...

Als ondernemer kom je voor de gekste verrassingen te staan. Zoals die ene keer dat mijn website gehackt was en ik geen toegang meer had tot mijn website en email. Gelukkig had ik in mijn netwerk een ICT-er die me hierbij fantastisch heeft geholpen en nog steeds zorgt voor een toekomstbestendige website.

Soms ook best eenzaam...

Als ZZP-er neem je alle beslissingen gewoon zelf. Geen collega's om mee te overleggen. Daarvoor is een goed netwerk onmisbaar, want je vindt zeker sparring partners om ervaringen en belangrijke beslissingen mee te bespreken! Bovendien leer je heel veel van elkaar en kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Nooit meer vrij......

Ondernemer ben je 24/7. Je kunt 's nachts je telefoon uitzetten en besluiten dat je de email maar 2x per dag checkt, maar je bedrijf zit in je hoofd, dag en nacht. Het is heel verleidelijk om 's avonds nog even dat ene dossier af te werken (of die blog te schrijven, het is nu vrijdagavond....). Balans houden is heel belangrijk en echt één van de grote uitdagingen van een eigen bedrijf.

....maar meer vrijheid dan ooit!

Ik mag doen wat ik het allerleukst vind, op de tijd die het mij uitkomt, met partners waar ik graag mee samen wil werken.
Kortom: meer vrijheid dan ooit!

Meer weten over ondernemerschap?
Kom dan ook naar de netwerkbijeenkomst op maandag 11 februari a.s.

Share this: