Citytrip Lissabon

Op mijn agenda stond afgelopen week een inspectiereis naar Lissabon. Ik was er meer dan 20 jaar niet geweest en daarvoor eigenlijk alleen maar een dagje vanuit de Algarve. Het zou dus een (her)nieuw(d)e kennismaking met de stad worden.

20150412_184257

Vanuit de lucht was het liefde op het eerste gezicht. Wat een prachtige aankomst als je met het vliegtuig over de Taag vliegt en dan als het ware midden in de stad landt. Het vliegveld ligt weliswaar aan de noordkant van de stad, maar wel heel dichtbij het centrum. Die avond maakten we een wandeling over de Avenida de Liberdade, ook wel Champs Elysées van Lissabon genoemd. De vergelijking is enigszins terecht maar de Avenida was die avond een rustige en redelijk verlaten straat.

De volgende dag hebben we Lissabon van boven naar beneden en van links naar rechts doorkruist. Veel restaurants bezocht en enkele hotels en een goede indruk gekregen van deze stad op 7 heuvels. Een stad die zich niet gemakkelijk laat kennen! Eerste indruk is toch die van een Zuid-Europese beetje rommelige stad. Maar er heerst een gezellige sfeer in de kleine drukke straatjes en de liften en trammetjes en kabelbanen maken het een unieke stad om doorheen te struinen.

20150413_145938De monumenten bij Bélem zijn indrukwekkend, de Pasteis de Belem is heerlijk. De restaurants bij Doca de Peixe zijn absoluut aan te bevelen en het moderne gedeelte bij Parque das Nacoes is een bezoek ook zeker waard. Voeg daarbij de heerlijke temperatuur en oogstrelende ligging aan de rivier de Taag en dan weet je dat je terug wilt naar deze stad. Om meer te ontdekken en het geheim van deze Portugese parel te doorgronden.

In oktober mag ik weer! Dan met een groep van 50 personen. Aan de gedegen voorbereiding zal het niet liggen!

Share this: